• English

Ensemblet

VOKALSELSKABET GLAS er et prisnomineret vokalensemble, som består af seks markante kvindestemmer med rødder i Danmark, Finland, Færøerne, Ungarn og Polen.
Ensemblet blev grundlagt i 2001, og sangerne i Vokalselskabet GLAS fandt oprindeligt sammen omkring en fælles passion for bulgarsk folkesang med dansende ornamentik, tæt stemmeføring, skæve taktarter og et metallisk klangideal. Siden er ensemblets vokale kendetegn brugt i så forskellige sammenhænge som moderne opera, verdensmusik, eksperimenterende rock og pop og ikke mindst i ny nordisk folkemusik.

Ensemblet klinger som ét instrument, og med dets kaskader af klangfarver er GLAS et særligt vokalensemble, som især udvider rammen for, hvad a cappella-folkesang er.

GLAS’ særlige lyd har gennem årene givet anledning til samarbejde med en række komponister, bands, teatre og artister, heriblandt Afenginn, Sunleif Rasmussen, KOTTOS, Andrea Pellegrini, Kira Skov & Peter Peter, Line Tjørnhøj, Odin Teatret, Frans Bak, Peter Danstrup, John Sund, Ragnhei∂ur Gröndal, O’Hara (alias Jeanett Albeck) og Jacob Groth.

Vokalselskabet GLAS har ingen dirigent og ingen noder med sig på scenen. Sangerne navigerer gennem deres åbenlyse musikalitet og indgående kendskab til musikken og til hinanden. GLAS indtager koncertrummet ved at placere sig forskellige steder i rummet i løbet af koncerten, og sangerne kommer således tæt på publikum undervejs. Det er et smukt skue og samtidig en overvældende musikalsk oplevelse.

GLAS har turneret i Danmark, Sverige, Finland, Færøerne og på Korsika.

De seneste år har Dansk Korforbund, Statens Kunstfond, Norsk Kulturråd, Færøsk Kulturfond, Musik i Syd, Sveriges Kulturråd, Vesterbro Lokaludvalg, Carl Nielsen Fonden, Lemvigh-Müller Fonden, Augustinusfonden, William Demant fonden, Solistforeningen af 1921, Dansk Artist Forbund og World Music Denmark støttet GLAS’ projekter og turnéer.

I 2019 og 2020 modtager Vokalselskabet GLAS driftsstøtte fra Statens Kunstfond, Projektstøtteudvalg for musik, og Dansk Korforbund.

Vokalselskabet GLAS er desuden støttet af:

 • Augustinus Fonden
 • Carl Nielsen og Anne Marie Carl-Nielsens Legat
 • Lemvigh-Müller Fonden
 • Solistforeningen af 1921
 • William Demant Fonden
 • Tempi
 • Nordisk Kulturkontakt
 • Albertslund Kommunes Kulturudvalg
 • Den Bøhmske Fond
 • Det Obelske Familiefond
 • Frimodt-Heineke Fonden
 • Kolding Kommune – Kulturpuljen
 • Aage og Johanne Louis-Hansens Fond
Ania Rybacka

Ania Rybacka1. sopran

Ania Rybacka er en polsk vokalist, uddannet fra Rytmisk musikkonservatorium i København. Ania har optrådt med bl.a. Odense Symfoniorkester, Adam Rudolph, Kresten Osgood, Anders Filipsen orkester, Stefan Pasborg, Frederik Lundin, Nephilim Ensemble og mange andre. Hun udgav sit første album 'Synesthesia' (2014) som en del af trioen Sphere, og siden 2015 har hun udgivet det improviserede album “Havet” (2017) med Lo Ersare og det eksperimentelle “Voice'n'Drums” album med Stefan Pasborg (2018).
http://aniarybacka.com/
Katrina Petersen

Katrina Petersen2. sopran

Dansk/færøske Katrina Petersen er diplomuddannet sanger og sangpædagog fra Rytmisk Musikkonservatorium i København. Katrina underviser på Gentofte musikskole og har tidligere været dirigent for det bulgarske kvindekor Usmifka. I 2013 færdiggjorde hun efteruddannelsen VoiceEmbodiment hos sangpædagog Anne Rosing-Schow. I 2009 udgav hun CD’en ”Colourless Day” i eget navn.
Kamilla Kovacs

Kamilla Kovacs1. alt

Dansk/ungarske Kamilla Kovacs er diplomuddannet sanger fra Rytmisk Musikkonservatorium. Hun er blandt andet en del af det prisbelønnede, eksperimenterende vokalband IKI og duoen Kovacs & Dyberg. Derudover har hun også et projekt i eget navn, hvor hun komponerer og arrangerer sange. Hun har adskillige CD-udgivelser i ryggen og har med bandet IKI vundet en Danish Music Award. Kamilla underviser i Rytmisk sang på Sankt Annæ Gymnasium og laver workshops i blandt andet improvisation.
Nini Julia Bang

Nini Julia Bang2. alt

Nini er uddannet sanger med speciale i persisk sang ved Musikkonservatoriet i Malmö. Siden 2006 har hun været fastansat sanger og skuespiller i det internationalt anderkendte Teatr ZAR. Nini er sanger og skuespiller i det amerikanske teaterkollektiv Source Material, der bl.a. har haft Marina Abramovic som mentor og er blevet anbefalet af Björk- og turnerer jævnligt over hele verden med forestillinger og koncerter. Nini havde premiere på sin soloforestilling ’A Thousand Tongues’ som en del af Theatre Olympics 2016 i Wrocław, Polen. Forestillingen blev nomineret til to teaterpriser ved den islandske teaterpris GRÍMAN 2018. Nini er skaber og leder af VerdensKoret i København. I 2018 udgav hun sit debutalbum i eget navn.
www.ninibang.com
Elisabeth Vik

Else Schantz Juutilainen1. kontra-alt

Else har tidligere sunget med Ida Kelarova i det tjekkiske sigøjnerkor “Gypsy Celebration” i 3 år og har siden 1990 sunget i det bulgarske kvindekor Usmifka, som holder til i København. Else er cand. mag. i dansk.
www.usmifka.dk
Elisabeth Vik

Maria Kynne2. kontra-alt

Maria er diplomuddannet sanger og musikpædagog fra Rytmisk Musikkonservatorium. Hun har adskillige CD-udgivelser bag sig og har modtaget Thøger Olesen prisen, Odd Fellow ordenens kunstnerlegat og Frederiksberg Kommunes Talentpris. Maria synger i ”Electric Sheep”, ” Vi som er søgende....” (med salmedigteren Iben Krogsdal), Tone of Voice Orchestra (Trinelise Væring & Fredrik Lundin) og Maria Kynne trio. Maria er desuden korleder i ”Verdens Sirener”. Ved siden af en aktiv karriere som både sangerinde og komponist studerer hun teologi ved Københavns Universitet.
www.mariakynne.dk

Booking

Do you have questions? Please fill out the form and we will get back to you!

Call us!

Booking

Har du spørgsmål? Udfyld formularen og bliv kontaktet af os!

Ring os op

Write us

Booking

Do you have questions? Please fill out the form and we will get back to you!

Call us!

Skriv til os

Booking

Har du spørgsmål? Udfyld formularen og bliv kontaktet af os!

Ring os op

Booking

Do you have questions? Please fill out the form and we will get back to you!

Call us!

Booking

Har du spørgsmål? Udfyld formularen og bliv kontaktet af os!

Ring os op